Perpignan

Perpignan er en kommune og by i Frankrig beliggende i departementet Pyrénées-Orientales og i regionen Languedoc-Roussillon. Internt i Pyrénées Orientales ligger Perpignan i området Roussillon, hvori det er hovedby. Indbyggerne i Perpignan hedder på fransk: Perpignanais og sproget er naturligvis fransk.


Vis stort kort

I få kilometers afstand fra Perpignan er der meget at opleve. Tautaval en hyggelig lille bjerglandsby med 2 flotte museer om de første mennesker. der levede i området for ca. 400.000 år siden. Canet Plage en stor flot strand på den franske Rivierra. Afstanden til stranden er ca 10 km.

Collioure en lille hyggelig fiskerby, skal opleves. Omegnen byder også på flere vinslotte. Ca. 1 time fra Perpignan findes skisportssted. Der er også vandreture i Pyrenæerne samt miniput staten Andorra. Spanien ligger kun 30 kilometer væk, her er også små spændende fiskebyer samt museer med malerkunstens største navne. F.eks. byen Figuerres med Dali museum. Den lille fiskerby Cadades med Dali´s hjemsted. Barcelona kan nås på en dagstur og den samme afstand er der til dronningens slot i Cahors.